Zeeland Nazomer Festival 2017

Sinds 1 augustus woon ik voor een maand in Antwerpen om mee te werken aan de voorstelling ‘Hiroshima mon amour’, naar het filmscript geschreven door Marguerite Duras, door theater  Zuidpool. Dit gezelschap -gesitueerd in Antwerpen- maakt een zeer bijzondere locatie theater voorstelling op de oesterdam bij Tholen voor het Zeeland Nazomer Festival 2017. Ik ontwerp de kostuums en ben dus bezig met het beeldend element in deze voorstelling. We werken met het wad landschap wat zich uitstrekt voor de oesterdam bij laag water. Een enorme vlakte van verschillende kleuren grijs, licht en donker, beige, zandkleur, licht en donker, licht blauw, mosgroen op de dam, het zwart van de stenen van de dam, wit van de reflectie van de wolken in het laagje water wat nog op het wad staat… De uitgestrektheid van het landschap, met al die kleuren, die met ieder licht door verschillend weer, weer anders zijn. Een heerlijk werkproces waarin ik veel tijd mag doorbrengen met het kijken en mag nadenken over hoe je er voor zorgt dat iets in het landschap kan verdwijnen, of juist opvallen.

Tegelijkertijd ben ik bezig met de voorbereidingen voor mijn performance die in het festivalhart van het ZNF ’17 zal plaatsvinden op 27 augustus. Heel veel wil ik hier nog niet over kwijt, maar zoals het mij betaamt ben ik bezig met het maken van een masker-kostuum wat de hoofdrol zal spelen in deze performance. Hiermee zal ik letterlijk parade maken voor mijn voorstelling over Sint Nicolaas dit najaar bij Zeelandia. Komt dat zien!

Over dit en meer zal ik zaterdagavond 19 augustus wat vertellen tijdens de opening van het cultureel seizoen in Goes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s